1 Ekim 2011 Cumartesi

Filmekimi'nde kaçırılmayacak filmler

8-15 Ekim arasındaki Filmekimi bu yıl ilk kez İstanbul dışına çıkıyor. Program her zamanki gibi büyük festivallerde ödül kazanmış filmler ile ustaların son yapıtlarını da içeriyor.
Bu yıl onuncu yaşını kutlayacak olan Filmekimi sinemaseverler tarafından yine dört gözle bekleniyor. Ekim ayında gerçekleşecek programın sürprizi ise filmlerin bir kısmının İstanbul dışında; Bursa, Diyarbakır, İzmir, Konya, Trabzon’da da gösteriliyor olması.
Bence kaçırılmaması gereken birkaç film önereceğim;
Öncelikle  İstanbul’a bakacak olursak; Olmak İstediğim Yer’de Sean Penn, toplama kampında babasına işkence eden Nazi subayını arayan ellili yaşlarda bezgin rok yıldızını canlandırıyor. Oyununun performansı görülmeye değer.

Bir diğer önerim The Future- Kayıp Duyguların peşinde, hayatlarına anlam katma peşindeki bir modern çifti inceleyen oldukça sürükleyici bir film.
Lynne Ramsay’ın yönettiği, Tilda Swinton ile John C . Reilly’nin oynadıkları We Need To Talk – Kevin Hakkında Konuşmalıyız da Filmekimi’nin en dikkat çekici filmlerinden.
Belçikalı yönetmen kardeşler Jean_pierrre Dardenne ile Lu Dardanne’nin yönettiği, yetimhanede bir başına kalmış 11 yaşındaki Cyril’in masalsı hikayesini anlatan Le gamin au velo-Bisikletli Çocuk duygusal ve samimi bir yapıt.Yanınıza mendil almayı unutmayın
Cannes’da “Belirli Bir Bakış” Jüri Ödülü’nü kazanan Elena’da işsiz oğlu ve hasta kocası arasında kalan bir kadını anlatıyor. Siyah beyaz ve konuşmasız bir film olan Elena’nın yönetmeni Andrey Zvyagintsev.
                           
Filmekimi’nde Cannes filmleri kadar dikkat çeken usta filmleri de var. Mesela İstanbul Festivali Onur Ödülü sahibi Gus van Sant’ın son filmi Restless- Senin İçin. Mutlaka izleyin derim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder