5 Ocak 2012 Perşembe

Estetikte küçük dokunuşlarla büyük değişimer yaşayın

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Alper Tuncel, kadınların vazgeçilmezi aynı zamanda da korkulu rüyası olan estetik ameliyatlar konusunda beni aydınlattı aydınlattı. Kendim için değil, sizin için sordum:)


Son dönemde bıçaksız estetik sözünü çok duymaya başladık. Bu yeni trendler estetiğin yerini tutuyor mu sizce?
Bıçaksız estetik kavramı oldukça geniş bir kavram. Bu botox uygulamalarından tutun, dolgu ve laser içerikli işlemlere kadar bir çok yüzeysel uygulamayı içeriyor ancak bu hiçbir zaman cerrahinin yerini almak için değil sonuçlarına destek olmak için uygulanmakta.

En çok tercih edilen estetikler hangileri?
Dönem dönem estetik operasyonların tercih edilme oranlarında değişiklikler olmakla birlikte en çok yaptığımız işlem tüm hastaları değerlendirirsek “rinoplastiler” yani estetik burun ameliyatları, bunun yanında liposaction, meme büyütme ve saç ekimlerini de sayabiliriz. Cerrahi dışı en çok botox uygulamaları yapılmakta.

Ben bunu çok merak ederim. Hastalarınızı zaman zaman estetikten vazgeçirir misiniz?
Kesinlikle, hatta zaman zaman değil yeri geldikçe diyebiliriz. Mesela estetik takıntılı bir hal aldığı zaman mutlaka.

Herkes estetik yaptırabilir mi?
Niye yaptıramasın ki? Ama sorunuz herhangi önemli bir hastalığı olanlar ise gerekli tedbirler alınmasına rağmen yapılamayacak olanlar olabilir tabi ki.
Yaptırdıktan sonra geri dönüşü olmayan estetikler hangileri?
Çoğu geri dönüşümsüzdür, yani en azından tamamen eski haline dönemez. Yani meme büyütme işlemi yaptırıp sonra implantı çıkarttırırsınız ama geride kalan o boşluğu doldurmak gerekiyorsa yapmanız gereken daha küçük bir implant ile yerini değiştirmek ve hastaya nispeten biraz daha fazla iz bırakmak olur.



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder