10 Ocak 2012 Salı

İç makyaj nedir?


 Geçtiğimiz günlerde bir eventte bir araya geldiğim Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar'ı yakalamışken birkaç şey sordum. 

Son günlerde çok sık duyduğum Fat Make-Up yani iç makyaj nedir önce onu öğrendim. Bakın neymiş;
Normalde kadınlar daha pürüzsüz, daha canlı, daha enerjik görünmek için makyaj yapıyor ya, ancak bazen gözaltı çok çukur olabiliyor, bazen girinti ya da çıkıntı sorunu görülüyor, makyaj bu boşlukları dolduramıyor. Bu durumda yağ enjeksiyonu boşlukları doldurarak yüze canlılık ve hacim kazandırıyor. O canlılık ve hacime de iç makyaj deniliyormuş.
Yağ enjeksiyonu vücudun her bölgesine uygulanabiliyor. Meme, popo, kalça, bacak içi, bacak, eller, dekolte de kullanılıyor ama en etkili sonuç yüz bölgesinden alınıyormuş.
 
Op. Dr. Yakup Avşar nasıl yaptığını anlattı;Kanüller o kadar inceki normal gözle deliği göremiyorsunuz. Yarım saat süren bir işlem. Lokal anestezi ya da küçük bir genel anesteziyle yapılabiliyor. Hastanın yağ fazlalığı olan bölgesinden yağı alıyoruz. Bu bölge göbek, karın, basen olabilir ya da erkeklerde simit bölgesi denilen bölgeden alınabiliyor. Alınan yağ daha sonra istenilen bölgeye enjekte ediliyor. Yağ enjeksiyonu yapıldığında hacim sağlanmış oluyor.” 

 
Yağ enjeksiyonu yapıldığında yaşlanma geciktiriliyor. Bir defa yapıldıktan sonra farkı çok kolay farkedebiliyormuşuz.  Bu nedenle çoğunlukla başka uygulamaya gerek kalmayabiliyormuş. İkinci defaya bazen birkaç yıl sonra ihtiyaç duyuluyormuş. Eğer defekt çoksa bir daha yaptırılabiliyormuş. Koyulan yağın yüzde 30-40’ı kalıcı olduğu için işlemin 2-3 defa tekrarlanması tam sonuç sağlıyormuş. 
Benden bu kadar karar vermek size kalmış:) 


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder