22 Temmuz 2011 Cuma

DİDA KAYMAZ TAM BİR İNTERNET CANAVARI:)



Dida Kaymaz (32 yaşında Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı, ekonomist)
İnternette ne kadar vakit geçiriyorsunuz?
Sürekli internet ile iç içe yaşıyorum. Tüm işlerimi, maillerimi, randevularımı bu şekilde organize ediyorum. Uyanık olduğum her an internet kullanıyorum.
Hangi sosyal ağları kullanıyorsunuz?
Facebook kullanıcısı değilim fakat bir fun page im var ve iyi bir Twitter kullanıcısıyım, ayrıca biraz daha profesyonel iş hayatı ile ilgili olarak kullandığım Linkedin sosyal ağında da yer alıyorum.
Bu ağları kullanma sebepleriniz ne? 
Günümüzde artık her şey internet üzerinden ilerliyor, aktif olarak iş ve sosyal hayatın içerisindeyseniz mutlaka bu sosyal ağlarda kişi olarak olmasa da kurum olarak yer alınması gerektiğine inanıyorum. Kişilerle ve kurumlarla direkt iletişim kurmak bu ağlarla çok daha hızlı ilerliyor. Örneğin Twitter'da bulunan didakaymaz ve kansersizyasam adreslerinden onlarca kanser hastasının sorularını cevaplandırabiliyorum.
Hangi blogları takip ediyorsunuz? 
Öncelikle favori blogum http://unbreakable-diamond.blogspot.com/, ve bu aralar sıkça golf oynadığım için  http://thegolfgirl.blogspot.com/http://www.hookedongolfblog.com/, ve elbette sağlık için sevgili doktorum, eski sağlık bakanı Umberto Veronesi'nin bloğu http://www.fondazioneveronesi.it/blogveronesi/, ve sanırım Türkiye'de bir "EN" olan sevgili http://hazalyilmaz.com/anlamarama/
Blogları nasıl keşfediyorsunuz?
Artık Google'da herhangi bir şeyi search ettiğinizde karşınıza çıkan ilk 10 sonuç zaten neredeyse bloglardan geliyor. Keşif için uğraşmaya gerek yok. Bloglar artık rehber oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder