22 Aralık 2011 Perşembe

MSA'nın başarısı


Dün öğlen Maslak'taki MSA (Mutfak Sanatları Akademisi) nın restoranına öğle yemeğine gittim. Okulun methini zaten duymayan kalmadı. Oradan mezun olan herkes şehrin çeşitli retoranlarında daha mezun olmadan konumlanıyor. Ama öyle sıradan mekanlarda değil. Şehirde aklınıza gelen tüm iyi otel ve restoran mutfaklarında MSA mezunları var. Bunun bir de yurtdışı ayağı var tabi. Uluslararası bir okul olduğundan mezun olanlar yurtdışında da kolaylıkla iş bulabiliyor.


Ben tabi her zamanki gibi restoranı denemeye ilk kez gittiğim için, masadaki herkesin tabağına bir çatal attım ki tüm lezzetlerden haberdar olayım diye. Gerçekten herşey çok lezzetliydi. E tabi lezzetli olacak, orası zaten lezzet okulu diyebilirsiniz. Ancak buranın lezzetlerini anlatmak için benim kelimelerim kifayetsiz kalır. Her yediğimiz şeyin her bir lokması rüya gibiydi. Ertesi gün kalktığımda hala önceki gün öğlen yediğim etin tadı damağımdaydı o derece.... Mutlaka gidin, görün ve tadın. Hele ki gurme bir damak tadınız varsa müptelası olacağınıza bahse girerim...


Bir de içeriye ayrı bir enerji katan, mutfak sanatlarından mezun olmuş ama hala oradan kopamamış, restoranda işletmecilik yapan Begüm var tabi. O ayrı bir hikaye, hiç anlatılamaz. O bir dünya tatlısı, yerinde incelemenizi öneririm:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder