25 Kasım 2011 Cuma

Yuppiii bloggerlar artık zengin olabilir:)

     

Geçtiğimiz günlerde bloggerlar için yine çok önemli bir gece düzenlendi. Binlerce bloggera bireysel yayıncılık ağı oluşturan Bumerang sistemi, şimdi de bloggerlara para kazandırmayı hedeflediğini açıkladı.  Gecede ayrıca Bumerang Blog Ağı'nın en iyileri ödülleri de verildi.


 Yılların fikri mülkiyet ve teknoloji birikimini sosyal medyadaki yepyeni projeleri Bumads'e aktardıklarını anlatan Hürriyet İnternet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar yaptığı konuşmada, 'yapılmayanı yapmak' sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. 'Garaj ruhu' ile Bumads'i kurduklarını belirten Acar konuşmasını, "4 yıl önce Bumerang sistemini kurduk,  binlerce blog ve site ile Türkiye'nin en büyük bağımsız ve bireysel yayıncılık ağını oluşturduk. Onlara trafik, görünürlük sağladık. Şimdi de burayı bir reklam ekonomisi haline getiriyoruz. Bloggerlar artık emeklerinin karşılığını sadece trafik değil, iyi gelirler kazanarak da alacaklar. Hayalimiz; bir seyahat blogcusunun görmediği bir ülkeye Bumads aracılığıyla kazandığı parayla gidebileceği, bir fotoğraf blogcusunun istediği yeni kamerayı alabileceği, bir sinema blogcusunun ise daha fazla film izleyebileceği bir reklam ekonomisi yaratmak." diyerek tamamladı.






Uzun zamandır büyük bir heyecanla beklenen Bumerang ödüllerinin oylama süreci reklam, pazarlama, sosyal medya ve iletişim dünyasının seçkin isimlerinden oluşan bir jüri ve kamuoyu değerlendirmesiyle yapıldı.
Ödül alan kategori birincileri şöyle;
En Tarz Blog : http://hakancezhifi.stereomecmuasi.com ile Hakan Cezayirli
En Çalışkan Blog : http://egoistokur.com ile Gülenay Börekçi
En Sosyal Blog : http://www.semiyun.com ile Muhammed Ümit Ateş ve Mertcan Ermiş
En Bilge Forum : http://www.grafikerler.org ile Ömer Yıldız
En İyi Yerel Site : http://www.erzurumrehberi.net ile Rıdvan Gülbaran
Jüri Özel Ödülü : http://www.businessonair.net ile Ertuğ Fıratlı

Geceye Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet İnternet Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge ve Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder